Hovedseksjon

Stolte deltakere presenterte Turmat fra hele verden

Lansering Turmat fra hele verden

Stolte deltakere i kokkeklassen KOS4 ved Oslo voksenopplæring Helsfyr feiret sist onsdag lanseringen av turmatheftet "Turmat fra hele verden" som presenterer eksotisk turmat fra deltakernes hjemland. Heftet er et samarbeidsprosjekt med Norsk Friluftsliv. De innbudte gjestene fikk smake deltakernes valg av turmat fra sine respektive hjemland. Her blir klassisk norsk turmat utfordret av bl.a. børek og fylte aubergine fra Tyrkia og Kurdistan. 

Direktør i UDE, Marte Gerhardsen var blant gjestene og hun fikk smake eksotisk turmat fra hele verden. Rektor, Torunn Thomassen roste deltakerne for innsatsen og snakket om bakgrunnen for prosjektet og samarbeidspartnerne i dette prosjektet. Kokkeklassen KOS4 er en del av Samarbeidsmodell Oslo hvor skolen samarbeider med NAV Tiltak om å gi disse deltakerne språk- og fagopplæring parallelt. Når de er ferdig med opplæringen får de fagbrev som ernæringskokker. 

Mari Kolbjørnsrud (prosjektleder Turmat fra hele verden) fra Norsk Friluftsliv var med digitalt på storskjerm og fortalte om deres arbeid med prosjektet Turmat fra hele verden og turmatheftet som nå er gitt ut som en del av dette samarbeidet. I tillegg var representanter fra Norges sopp- og nyttevekstforbund og Norges Jeger- og Fiskerforbund til stede og fortalte om hvor viktig dette prosjektet er for deres arbeid. 

Vi gratulerer alle som har bidratt til dette arbeidet og anbefaler alle å ta en titt i heftet. Turmat fra hele verden er tilgjengelig digitalt lengre ned i artikkelen. 

 

PS! Du finner oppskreiftene i heftet og mange flere på siden turmat.no 

 

Rektor roste deltakernes innsats

Turmat-lansering3.jpg

Stolte deltakere, lærere og ledere

Turmat-lansering6.jpg

Laget turmat fra hele verden

Turmat-lansering1.jpg

Presenterte Turmat fra hele verden for direktøren for Utdanningsetaten

Turmat-lansering4.jpg

Børek på Primus

Turmat-lansering2.jpg

Turmat fra hele verden

Her kan du lese digitalversjonen av heftet Turmat fra hele verden. 

Turmat-forside-web.jpg