Hva kan du gjøre i Oslo i sommerferien?

Ruter-ferge-oyene

Det er mye å finne på som nødvendigvis ikke koster så mye.  Her er forslag til aktiviteter som både du og dine barn kan ha glede av: 

 

Ut i naturen

Det fine med naturen er at den er gratis. Og vakker. Og utrolig forskjellig. Du kan jo egentlig bruke den til akkurat det du har lyst til!  


Kom deg ut!

Dra på en egen oppdagelsesferd, og oppsøk en park eller en kultursti du aldri har vært på før. Husk å ta med deg litt mat og drikke. 


Piknik (mat ute i friluft)

Hvorfor ikke sette seg ned med en skikkelig piknik? Ta med deg familie eller venner, det du vil ha av mat og drikke, og et teppe, så er det klart for en fin stund ute i sola, i Frognerparken eller andre parker eller åpne plasser med gressplen.  


Bystrand

Om du bor i Oslo, bør du benytte deg av bystranda vi har, der du, og barna dine, kan kose seg.  Den ligger helt ytterst på  Tjuvholmen, og ligger såpass sentralt at det ikke tar lange tiden å komme seg dit.

Men kanskje du har en fin strand i nærheten av der du bor?  Utforsk nærmiljøet! 


Utsikt fra Ekeberg!

En tur til et sted med fin utsikt er en fin  Dra opp til det høyeste punktet der du bor. I Oslo kan anbefales utsikten på Ekeberg. Det er kjempefint! Ekebergparken er også veldig fin å vandre rundt i, med gode turveier og mange skulpturer du kan se på mens du går. 


Ekeberg rideskole og husdyrpark.

Det er alltid morsomt for barna å få besøke en gård og få se dyr. På Ekeberg er det en husdyrpark med mange søte dyr å hilse på, og barne kan få prøve å få sitte på en hest som blir leid rundt. For å komme til Ekeberg, ta buss nr 34 eller 74 fra sentrum!
Her kan du lese mer om tilbudet.  


Mye å se!

Det finnes mange spennende museer i Oslo. Teknisk museum er morsomt å besøke for barna. Ute på Bygdøy har vi  Vikingmuseet og Norsk Folkemuseum (ta buss nr. 30 til Bygdøy!) Kon Tiki-museet, Fram-museeet og Sjøfartsmuseet er også på Bygdøy, og for å  komme dit kan man ta en koselig liten båt fra en brygge foran Rådhuset!

Det er  flere gratis steder å besøke rundt omkring i Oslo. Her kan du blant annet dra til operaen, Akershus festning, Filmmuseet, botanisk hage eller til Norsk Tryllemuseum. Sjekk alle gratis museumstilbudene i hovedstaden på nettet!

Reptilparken ligger i St.Olavsgate, og har mange spennende dyr å se for barna dine (slanger, øgler, små krokodiller). Søk på nettet og finn ut mer.

Mer info om Oslo Reptilpark.  

 

Ha en opplevelsesrik sommer:-) 

 

Foto: ruter.no