Hva kan du gjøre i Oslo i sommerferien?

VisitOslo

Nå er det straks sommerferie. Kanskje du ikke har tenkt å reise noe sted, men bare være i Oslo?

Eller at du bare skal reise bort en stund, men blir her i Oslo i store deler av sommerferien?

Det er mye å finne på som nødvendigvis ikke koster så mye.  Her er forslag til aktiviteter som både du og dine barn kan ha glede av: 

 

Ut i naturen

Det fine med naturen er at den er gratis - vakker - og utrolig forskjellig. Du kan jo egentlig bruke den til akkurat det du har lyst til! 

 

Kom deg ut!

Dra på en egen oppdagelsesferd, og oppsøk en park eller en kultursti du aldri har vært på før. Husk å ta med deg litt mat og drikke.

 

Piknik (mat ute i friluft)

Hvorfor ikke sette seg ned med en skikkelig piknik? Ta med deg familie eller venner, det du vil ha av mat og drikke og et teppe. Så er det klart for en fin stund ute i sola, i Frognerparken eller andre parker eller åpne plasser med gressplen.

 

Bystrand

Om du bor i Oslo, bør du benytte deg av de to bystrendene vi har. Der kan du kose deg med familien.  De ligger helt ytterst på Tjuvholmen og på Sørenga. Begge ligger så sentralt at det ikke tar lange tiden å komme seg dit.

Men kanskje du har en fin strand i nærheten av der du bor?  Utforsk nærmiljøet!

 

Utsikt fra Ekeberg!

Ta en tur til et sted med fin utsikt. Dra opp til det høyeste punktet der du bor. I Oslo kan utsikten på Ekeberg anbefales. Det er kjempefint!
Ekebergparken er også veldig fin å vandre rundt i, med gode turveier og mange skulpturer du kan se på mens du går.

 

Ekeberg rideskole og husdyrpark

Det er alltid morsomt for barna å få besøke en gård og få se dyr. På Ekeberg er det en husdyrpark med mange søte dyr å hilse på. Barne kan få prøve å sitte på en hest som blir leid rundt. For å komme til Ekeberg: ta buss nr 34 eller 74 fra sentrum!

Les mer her: Ekeberg husdyrpark

 

Mye å se!

Det finnes mange spennende museer i Oslo. Teknisk museum er morsomt å besøke for barna. Ute på Bygdøy har vi  Vikingmuseet og Norsk Folkemuseum (ta buss nr. 30 til Bygdøy). Kon Tiki-museet, Fram-museeet og Sjøfartsmuseet er også på Bygdøy. For å komme dit kan man ta en koselig liten båt fra en brygge ved Rådhuskaia foran Rådhuset!

Det er flere gratis steder å besøke rundt omkring i Oslo. Her kan du blant annet dra til operaen, Akershus festning, Filmmuseet, Botanisk hage eller til Norsk Tryllemuseum. Sjekk alle gratis museumstilbudene i hovedstaden på nettet!

Reptilparken ligger i St.Olavsgate, og har mange spennende dyr å se for barna dine (slanger, øgler, små krokodiller). Søk på nettet og finn ut mer.

Les mer her: Oslo reptilpark 

 

Båttur

Hvis du har lyst på en båttur, kan du ta Ruters ferger til øyene utenfor Oslo. Ta en tur og bli med helt rundt eller gå av på den øya du har lyst til å besøke. Har du månedskort med Ruter koster det deg ikke noe ekstra. 

Les mer her: Ruters båter i Oslofjorden

 

Til Oscarsborg og Drøbak

Har du lyst på en lengre båttur, kan du ta hurtigbåt til Oscarsborg og Drøbak. Det er en kjempefin tur i Oslofjorden, og så får du anledning til  å oppleve festningen Oscarsborg. Turen er en fin dagstur, og koster ikke mye! 

Les mer her: Ta hurtigbåt til Drøbak

 

Ha en riktig god sommer:-) 

 

Foto: Visit Oslo