Velkommmen til Læringssenteret

Velkommen til Læringssenteret

Hva er læringssenteret?

Læringssenteret er bilbioteket på skolen. Vi bidrar til at lærere og elever når sine mål på skolen. Vi støtter lærere i å finne riktig bøker og andre ressurser. Vi hjelper også klasser med lesetrening gjennom veiledet trening. 

Vi passer på at alle elever på skolen får de bøkene de trenger. Vi organiserer alle bøkene vi har her på Helsfyr, og ønsker å finne bøker som hjelper deg å lære. Vi har noe for enhver! Vi har også klassebesøk, høytlesing og språkkafe.

Ingen dager er like og biblioteket er til vanlig et aktivt sted.

Hvordan er det å jobbe hos Oslo VO Helsfyr?

Vi trives alle veldig godt med å jobbe i biblioteket på Helsfyr. Elever og lærere er hyggelig, og vi har hatt mange fine stunder sammen. Morsmåldager, klassebesøk, Språkkafe har vi spesielt gode minner fra.

Hva er det viktigste for dere i deres arbeid?

At alle som bruker biblioteket føler seg velkommen og at biblioteket skal være et fristed fra resten av skolen. Det skal være et hyggelig sted hvor elever og lærere har lyst til å være og at de føler at de får god service. Vi ønsker at alle på Oslo VO Helsfyr skal føle tilhørighet og at "dette er mitt bibliotek".

Vi ønsker at flere elever skal ta i bruke vårt lånesystem MIKROMARC. Her kan du låne både bøker, musikk (CD) og filmer (DVD)-

Hvordan har det vært å jobbe under koronatider?

Den første uken av stenging var annerledes. Vi har lært mye nytt og funnet nye måter å gjøre jobben vår på. Det er mye digitalt. Vi har fått tid til å gjøre ting vi ikke har ellers. Under hjemmekontoret prøvde vi for første gang digitalt språkkafe, noe vi fortsetter med utover høsten og vinteren. Mer informasjon om Språkkafe.

Hva er nytt, er det noe vi kan glede oss til?

Vi har startet opp igjen digital Språkkafe på onsdager. Språkkafeen er en uformell form for norsktrening, hvor alle som deltar får mulighet til å praktisere den norsken de kan. vi snakker om ulike tema og blir kjent med hverandre. Hver uke legges det ut en lenke i Portalen med tilgang til Språkkafeen, så følg med!

Tusen takk til alle i Læringssenteret for intervju, Trine, Helga, Andre og Christoforos!

Kent Van Pham

Påminnnelse

Vi minner om at på grunn av Koronasituasjonen kan vi ikke åpne biblioteket som før, men vi åpner for at alle kan låne bøker privat. Det er tre måter en kan låne på, les vedlegg. Låne bøker.

Trykk på bildet for å låne bøker:

Vi er alltid klare til å hjelpe våre elever!

Foto: Kent Van Pham