Signerte lærekontrakter på Statholdergaarden

KosS3 - signering

Nye lærekontrakter ble signert under en høytidelig lunsj på Statholdergaarden,  hvor kjøkkensjef Bent Stiansen holdt tale til de spente kokkelærlingene. Han understreket hvor viktig det er å lære norsk språk i en tid der kommunikasjonen i økende grad skjer på engelsk. Representanter fra alle samarbeidspartnerne og politisk ledelse var også tilstede. Varaordfører Kamzy Gunaratnam understreket hvor viktig det er med utdanning av nye fagarbeidere i en by i stadig vekst. Dette er også meget god integrering og har store ringvirkninger for familie, venner og samfunn.

Rektor Torunn Thomassen ga alle gjestene en innføring i Helsfyrmodellen som ligger til grunn for disse vgs-klassene som er organisert i "Samarbeidsmodell Oslo – fagutdanning for voksne", et samarbeid mellom NAV og UDE, i samspill med opplæringskontor og lærebedrifter. Vi fikk også høre historien til Mahmoud som er deltaker i klassen. Han kom til Norge med sin gravide kone på sykkel fra Russland over grensen ved Kirkenes. Han er lærling på Statholdergaarden og han takket på vegne av alle deltakerne for muligheten de har fått til å utdanne seg som faglært kokk gjennom denne opplæringen.

Alle gjestene fikk servert lekkert tilberedt og velsmakende skrei til lunsj. Desserten kom i form av et konfekttre med muliget for å smake på flere av Statholdergaardens spesialiteter. Det hele ble avrundet med fellesbilde av klassen.

Vi ønsker alle deltakerne lykke til med utdanningen og tiden som lærling på ulike restauranter og kjøkken i Oslo. 

 

Foto: Håkon Høye