Hovedseksjon

Tema - Bærekraft

Bærekraftseminar

Fredag 28.10. var alle de 5 yrkesfaglige vgs-klassene samlet til felles oppstart av arbeid med tema «Bærekraft». De har valgt å fordype seg i FNs bærekraftsmål #12 (ansvarlig forbruk og produksjon). 

Klassene skal på ulike måter jobbe med disse nøkkelspørsmålene knyttet til sine yrkesfag:
Hvordan kan vi hindre at ressurser blir til søppel?​ Hvordan kan vi redusere mengden med søppel i vårt yrke? 

Det var første gang alle klassene var samlet, og det var tydelig å se at deltakerne satte pris på å etablere kontakt på tvers av klassene. Flere ga uttrykk for at de ønsker å møtes mer fremover. Deltakerne fikk besøk av Silje Eika, opplæringsansvarlig i renovasjons- og gjenvinningsetaten som holdt foredrag om hvordan begrepet søppel kan omdannes til avfall, og at avfall faktisk er en ressurs om vi forvalter den riktig. 

Oppdraget er å gå fra en lineær til en sirkulær økonomi, slik at vi kan gjenbruke mest mulig, og skape et godt kretsløp. Til slutt serverte KOS5 (kokkeklasse nr 5) en sunn og hjemmelaget lunsj: foccacia med delikat hummus laget av kikerter, aubergine, avokado og rødbet. 

Temaarbeidet om bærekraft avsluttes i mars 2023 med en felles utstilling på skolen der deltakere på hele skolen kan få innblikk i hva klassene har jobbet med og lært. 

Vi ønsker deltakerne lykke til med arbeidet. 

Foto: Elena Soboleva

KOS5 lagde lunsj

Kokkeklassen KOS5 lagde "bærekraftig" lunsj. 

Lunsj1.jpeg

Foccacia med hummus

Foccacia med hummus

Lunsj5.jpeg

Lunsj i emning

Lunsjiemning.jpg