Fredag 21. mars kom "Hvor er mine brødre" på besøk og holdt et halvdagsseminar for på deltakere i norskopplæring og fagbrev som Barne- og ungdomsarbeider ved Oslo VO Helsfyr. "Hvor er mine brødre" er et prosjekt hvor målet gjenspeiles i OsloMets strategi, og i regjeringens samfunnsoppdrag om å inkludere flere barn og unge i utdanning, arbeid og samfunnsliv.
Målet med prosjektet er å få flere med flerkulturell bakgrunn til å se mulighetene innen høyere utdanning – særlig til utdanninger innen omsorg, som barnehagelærere, lærere og barnevernspedagoger. Ambisjonen er at en større representasjon blant ansatte i omsorgsyrker kan bygge broer og skape tillit innen omsorgsyrker i barnehage, skole og barnevern. Hvor er mine brødre kan bidra til at flere velger utdanning innen ulike omsorgsyrker, fjerner stigma rundt disse og inspirerer til høyere utdanning.
Deltakerne fra Oslo VO Helsfyr viste stor interesse for historiene som ble fortalt under den innledende presentasjonen. Etter presentasjonen jobbet deltakerne i grupper og det ble flere livlige diskusjoner rundt spørsmålene: 1) Hvorfor blir noen omsorgsyrker sett på som kvinneyrker, som for eksempel barnehagelærer? 2) Hva er et godt samfunn for barn å vokse opp i? Hvem skaper det? 3) Hvordan kan dine erfaringer bidra til forståelse og empati i arbeid med barn og unge?
Lærere, deltakere og rådgivere takker for et lærerikt og inspirerende seminar. Vi jobber for et tettere samarbeid med prosjektet på OsloMet, siden våre deltakere er deres målgruppe, forteller rådgiver Fadila Repesa. - Mange deltakere har barn i den aktuelle aldersgruppen og kan videreformidle informasjon til sine barn og deres venner.
Sahaya Kaithampillai er leder av dette prosjektet ved OsloMet. I tillegg holdt Alex Angeltvedt og Amir Hamza Iqbal innlegg under seminaret.
Du kan lese mer om dette prosjektet og kontakte prosjektleder på Oslo Met sine sider.