Hovedseksjon

Lagde 3-retters på tur i marka

Moro på tur

I idyllisk vintervær var klassen fra Oslo VO Helsfyr på tur til Frognerseteren sammen med Bent Martinsen, friluftslivsveileder i Oslo og Omland Friluftsråd. De hadde laget et opplegg hvor deltakerene skulle lage mat ute. Deltakerene ble delt i tre grupper hvor de skulle lage en 3-retters middag ute.

På menyen stod: fiske-kebab (hovedrett), borsch-suppe (forrett) og brownies til dessert. Alle rettene måtte lages fra scratch og deltakerene renset og kvernet fisk til fiskekebab og renset og skrellet grønnsaker til suppe. Dessert var brownies i klementin som ble stekt i folie på bålrist. For å lage smoothie måtte deltakerene sykle og få fart på smoothie-mikseren som var festet bak på sykkelen. Dette syntes deltakerne var veldig morsomt, sier lærer Aida Tahmaz.  

Det ble en helt utrolig fin turdag med flotte mat- og turopplevelser for deltakerene som virkelig hadde en morsom og lærerik dag. Det var så vellykket og gøy at noen av dem allerede ville tilbake til Frognerseteren dagen etter. En av deltakerne ville gjerne jobbe som frivillig hos Oslo og Omland Friluftsråd, så jeg har sendt mail om det til Bent, sier lærer Aida Tahmaz.  

Alle var enige i at det var en fantastisk dag med mye latter, glede og mye læring. Nye ord og uttrykk fra turen blir tema for undervisning i etterkant i klasserommet.  

Vi har allerede meldt klassen på skidag i januar. Oslo og Omland Friluftsråd har flotte tilbud som flere bør benytte seg av - anbefales! Vi gleder oss til januar, sier Aida Tahmaz. 

Foto: Aida Tahmaz

Lagde 3-retters på tur

Turimarka2-des22.jpg

Det ble julestemning på Frognerseteren

Turimarka4-des22.jpg

Hovedretten gjøres klar

Turimarka3-des22.jpg

Sykkel-smoothie

Turimarka5-des22.jpg

Topp stemning på kjøkkenet

Turimarka6-des22.jpg