Fullt hus på boklansering

Boklansering

17 lærlinger fra 13 land møter 18 mesterkokker

I "Verdens Beste Lam" får du servert fantastiske lammeretter fra noen av Norges beste kokker. De har med seg sine lærlinger fra Oslo voksenopplæring Helsfyr som er flyktninger og innvandrere fra 13 forskjellige land. 

Onsdag 10. oktober var elevene fra KoS2 samlet på Kampen Bistro sammen med mange gjester, andre bidragsytere og samarbeidspartnere for lansering av denne flotte kokeboka. Vi fikk servert lammepølser og historier fra flere av elevene i tillegg til innlegg fra NHO reiseliv, Norsk bonde- og småbrukarlag, flere sauebønder og rektor ved Oslo voksenopplæring Helsfyr. Det var trangt om plassen på Kampen Bistro denne kvelden og de frammøtte fikk en flott markering av dette flotte prosjektet. 

 

I kokeboka "Verdens Beste Lam" blir du kjent med flere av lærlingene og kokkene gjennom interessante intervjuer. Du får personlige historier fra innvandrere og gastronomiske anekdoter fra noen av landets beste kokker. I tillegg til lammeoppskrifter får du viktig bakgrunnskunnskap om en unik råvare som vi burde utnytte langt bedre. 

Fra snute til hale - fra hverdag til fest! 

Vi vil gjerne gratulere alle som har bidratt til dette flotte prosjektet og ønske elevene i KoS2 lykke til videre. 

Boka er i salg på nett og i bokhandel fom 10. oktober. 

 

Se også nyetssak på UDE sine hjmmesider: Oslo VO Helsfyr gir ut kokebok. 

 

Foto: Håkon Høye 

Elevene fortalte sin historier

Alle elevene i KoS2 fikk presentert seg på boklanseringen av Verdens Beste Lam. Elevene har bidratt til en rett hver sammen med sin kjøkkensjef fra flere av Oslos beste restauranter. Noen av elevene forteller også om sin reise fra hjemlandet til Norge, hvordan de har lært norsk og blitt lærlinger på restauranter på øverste hylle. 

Elevene presenterte seg på boklansering

Verdens Beste Lam - i salg fra 10. oktober

Kokeboka "Verdens Beste Lam" er i salg fra 10. oktober i bokhandel og på nett.  

Verdens beste lam

Boklansering på Kampen Bistro

Verdens beste lam

Stor stemning på boklansering

Verdens beste lam